U kunt meehelpen de restauratie van de instrumenten tot een succes te maken door het adopteren van een instrument, of maakt u een bijdrage over op de rekening van Stichting Sweelinckmuseum te Amsterdam, bankrekeningno. 54.26.06.054. Natuurlijk kunt u ook Vriend worden van ons museum en u wordt uitgenodigd op onze openingen.

Al sedert 2005 is Museum Geelvinck betrokken bij het behoud van de Sweelinck Collectie. Dat heeft geleid tot een reeks kamerconcerten, die sedert januari 2007 wekelijks (iedere zondagnamiddag) plaatsvinden: de Geelvinck Salon. De programmering betreft vooral de Barok tot en met de Romantiek, bij voorkeur uitgevoerd op historische instrumenten. Naast klassieke werken, worden ook spannende combinaties met muziek en/of instrumenten uit andere culturen uitgevoerd, evenals hedendaagse composities geschreven voor deze historische instrumenten.

Museum Geelvinck Hinlopen Huis bestaat in 2011 twintig jaar en ook de Geelvinck Salon viert haar lustrum; dit was een goede aanleiding voor een eerste muziekfestival, het Geelvinck Muziekfestival ‘Amsterdam Virtuosi 2011′. Begin oktober 2012 vond het tweede festival plaats: het Geelvinck Pianoforte Festival / Tweede Dag van de Tafelpiano met ondermeer twee concoursen. In 2013 organiseren wij ons derde Pianoforte Festival van 8 t/m 14 oktober 2013.